Haber

Niğde Valisi Cahit Çelik 2. OSB altyapı çalışmalarını inceledi

Niğde Valisi Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) devam eden altyapı çalışmalarını inceledi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Cahit Çelik ve Belediye Başkanı Emrah Özdemir, mayıs ayında altyapı çalışmalarına başlanan 2. OSB’yi ziyaret ederek, OSB Müdürü Abdullah Bay ve şirket yetkililerinden bilgi aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Çelik, Konaklı ilçesi ile Hüyük köyü arasında 501 hektarlık alanda kurulmaya başlanan 2. OSB’nin yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlayacağını belirtti.

Çelik, valilik koordinasyonunda, belediye ve İl Özel İdare ortaklığında kurulan, kuruluş protokolü Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanan 2. OSB’nin altyapı ihalesinin 2019 yılında tamamlandığını belirtti. Maliyeti 269 milyon 900 bin lira olan ve yer teslimi yapılan projede, altyapı çalışmalarının 2024 yılında tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

Bölgenin önemli transit yollarına yakınlığına dikkat çeken Çelik, şöyle konuştu:

“2’nci OSB, kısa sürede açılacak olan Andaval yükleme merkezine 15 kilometre, Niğde Tren İstasyonu’na 29 kilometre, Adana-Ankara Otoyolu’na 16 kilometre, Mersin Limanı’na 214 kilometre, Mersin Limanı’na 111 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Kapadokya Havalimanı’na 100 kilometre uzaklıkta,Kayseri Havalimanı’na 100 kilometre uzaklıkta.Avantajları var.Umarım bölgemiz Anadolu’nun parlayan yıldızı olur.İlimizin ve ülke ekonomisine katkı sağlar.Ayrıca duyuru yapılmadan önce firmalar Halihazırda iki kat kapasite tahsisi için başvuruda bulunduk.Türk Yüzyılı hedefi doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da söylediği gibi, “‘Güçlü sanayi, güçlü Türkiye’ sloganıyla çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu