Haber

İstanbul’da Bu Hafta Sanat Dolu Etkinlikler

İstanbul bu hafta yerli ve yabancı sanatçıların katıldığı çok çeşitli etkinlik, konser, stant, tiyatro ve gösterilere sahne olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu hafta 10 farklı oyun tiyatroseverlerle buluşacak.

Program kapsamında “Kral Oedipus” 22-23 Ocak’ta, “İfiggenya” ise 24-27 Ocak’ta Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde sahnelenecek.

Hafta boyunca Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde “Godot Geldi”, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde “Geçit” sahnelendi, “Öldüğünü Duydun mu?” Ümraniye Sahnesi’nde sahne alacak.

Franco rejimi tarafından rehin alınan iki varyete oyuncusu Carmela ve Paulino’nun deneyimlerini konu alan “Ay, Carmela” Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde, “Etiketli Tabut” Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde, “Cadı Kazanı” sahnelendi. ” ve “Çingene Boksör” şarkıları Kadıköy Gazhane Müzesi Büyük Sahne’de sahnelendi. Sahnede tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

“Uçurtmanın Kuyruğu” oyunu 27 Ocak’ta Beylikdüzü Yakuplu Rasim Öztekin Sahnesi’nde sahnelenecek.

Hafta sonu ise “Fındıkkıran”, “Herkes Sihirbaz Olacak”, “Elma Kurdu Kırdık”, “Bir Gece Masalı”, “Çöpsüz Dünya” ve “Bekçi ile Postacı” adlı çocuk oyunları sahnelenecek. Şehir Tiyatroları’nın sahneleri

Bu hafta (21-28 Ocak) İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda (İDT) 6 farklı oyun seyirciyle buluşacak.

“Baskı Baskısında Kıymalı Bamya”, Meciyeköy Büyük Sahne’de “Bacak Fabrikası”, Mecidiyeköy Stüdyo Sahnesi’nde “Yalnız”, Üsküdar İnhisar Sahnesi’nde “Parmak”, Üsküdar Stüdyo Sahnesi’nde “Çarpışma”, “Oyunlar” Aramadan Gelmek” sahnelenecek.

Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye ödülüne layık görülen Fransız yapımı drama filmi “Anatomie d’une chute (Bir Düşüşün Anatomisi)”, 22, 24, 26 ve 28 Ocak tarihlerinde AKM Yeşilçam Sineması’nda seyirciyle buluşacak. .

Gösteri sanatları ve konserler

Oyuncu Engin Günaydın’ın yazıp yönettiği “Hücreler” adlı tiyatro oyunu, 21, 28 ve 29 Ocak tarihlerinde Maximum Uniq Salonu’nda tiyatroseverlerle buluşacak.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ölümsüz eseri “Saatleri Ayarlama Enstitüsü”, Serkan Keskin’in onlarca görüntüyü canlandırdığı, sinema ve tiyatronun iç içe geçtiği çağdaş uyarlaması olarak 23 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda izlenebilecek.

Zuhal Olcay, Haluk Bilginer, Özlem Zeynep Dinsel, Yiğit Özşener, Gözde Kırgız ve Kıvanç Kılınç’ı sahnede buluşturan Eugène Ionesco’nun “Kel Diva” adlı eseri 22 Ocak’ta Oyun Atölyesi’nde, 23-24 Ocak’ta Maximum Uniq’te olacak. izlenebilir.

Modern teknoloji ve Kenan Ece’nin Türkçe seslendirmesiyle 360° deneyime dönüşen “Küçük Prens: Bir Dostluk Hikayesi”, yarıyıl tatili boyunca Dubai’de seyirciyle buluşacağı Fişekhane ve Maximum Uniq Box’ta devam edecek. Bükreş ve Antalya. Saint Exupéry’nin kitabının çağdaş bir uyarlaması olan gösteri, 45 dakika boyunca klasik tiyatro, animasyon ve dijital sanatı harmanlıyor.

Besteci Giacomo Puccini’nin başyapıtlarından sayılan “La Boheme” Operası, 25 Ocak’ta Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak. İtalyanca seslendirilecek eser, Evin Atik tarafından sahneleniyor. İbrahim Yazıcı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı yönetiyor.

25 Ocak’ta Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde düzenlenen “Yazar-Editör Söyleşileri”nin konukları yazar Murathan Mungan ve editör Müge Gürsoy Sökmen olurken, 26 Ocak’ta Deniz Taşar ve Seda Erciyes sahne alacak. “Bir Arada” konserleri. .

Devam eden bazı sergiler

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 97. kuruluş yıldönümüne ithaf edilen “Temas İstanbul” sergisi AKM Galeri’de, Ömer Koç Koleksiyonu’ndan seçilmiş eserlerle oluşturulan “Diyelim ki Orada Değilsin” sergisi ise AKM Galeri’de ziyaret edilebilecek. Arter.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen “Osmanlı Filistin’e Üç Boyutlu Yolculuk” standı Nevmekan Kıyı Galeri’de, Kudüs’ün kültürel mirasını fotoğraflara aktaran 58 eserin yer aldığı “Osmanlı Döneminde Kudüs” standı da sergide Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde izlenebilir.

Suriyeli ressam Aiman ​​Halabi’nin “Sınırda” standı Kelimat Sanat Galerisi’nde, fotoğrafçı Ersin Şahin’in farklı disiplinlerden sanatçıların portre fotoğraflarından oluşan “Afazi” standı ise Saint-Michel Fransız Lisesi Jeanne’de görülebiliyor D’arc Salonu.

Neyzen, besteci ve yapımcı Mercan Dede’nin 30 yıllık görsel sanat eserlerinden oluşan bir seçkiden oluşan “Potansiyellerle Doğdun” sergisi, Beyoğlu Casa Botter Binası’nda “Meşgul Şehir: Politika ve Sanat Merkezi”nde gerçekleştirilecek. İşgal Altındaki İstanbul’da Gündelik Hayat, 1918-1923” standı. İstanbul Araştırmaları Enstitüsü Galerisi’nde sanatseverleri bekliyor.

haberkayapinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu